058 204 5218 welkom@zleeuwarden.nl

De Mobiele Koffiebar

Op zoek naar een mobiele koffiebar op locatie?
Lees meerAfspraak maken?

DE LEKKERSTE KOFFIE

Op zoek naar een mobiele koffiebar op locatie ergens in Nederland met de lekkerste koffie, de schattigste Piaggio én de leukste barista’s? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze mobiele koffiebar leuken we je binnen of buiten bijeenkomst/vergadering/feest/opening/open dag etc. op! Wij staan voor je klaar vanuit onze passie voor eten, drinken, ontmoeten, genieten, verbinden en relaxen.

Naast de lekkere en bijzonder koffie serveren we ook thee, warme chocolademelk en allerlei lekkers zoals brownies of huisgemaakt gebak. Laat maar weten wat bij jouw evenement past!

We hebben een zwarte & een blauwe piaggio, maar ook nog diverse food tentjes in festivalsfeer. Dus naast koffie kunnen we ook zorgen voor street food oplossingen of thema lekkernijen op iedere locatie.

Wij kunnen wel!

Over
ons

de
bonen

Event
Catering

Workshop & proeverij

Over ons

Onze barista’s weten wat ze doen. Ze draaien hun hand niet om voor een heerlijke, sterke espresso en maken de mooiste creaties met melkschuim voor een extra beleving van je cappuccino of latte macchiato. Op locatie zorgen wij voor de lekkerste koffie voor je gasten en het zou fijn zijn wanneer jij ons dan van stroom kunt voorzien. 

Wij werken met een Simonelli Nuova Appia II. Deze machine hebben we niet zomaar gekozen voor onze mobiele koffiebar. Het is een professionele handmatige espressomachine die uitermate geschikt is om de authentieke Italiaanse espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato of andere warme dranken te bereiden. Ze (het is een meisje) heeft een hoge productiviteit en enorme prestaties. Daarom wordt ze gewaardeerd door meer dan honderdduizend barista’s over de hele wereld! Onze koffiebonen worden gemalen door een Mazzer Luigi Spa: een koffiemolen die uit de bus komt als wereldwijd dé barista-koffiemolen.

De barista’s: Teye & Peter

‘Waarom wij kiezen
voor de koffie van Peeze?’

De koffie kenmerkt zich door zijn medium zoete en intense smaak met een volle en ronde body. Hij bevat tonen van grapefruit, laurier, amandel en melkchocolade en sluit af met een prettige nasmaak.

De bonen

We gebruiken namelijk ‘bonen voor een betere toekomst’ van Peeze. Peeze is een kleine branderij met grote ideeën. Zij, én wij, vinden dat koffie eerlijker kan, geweldig van smaak moet zijn en ook goed voor de wereld waarin wij leven. Peeze levert koffie met een persoonlijke impact: eerlijk, klimaatpositief, (rest)afval vrij en geweldig van smaak. Toekomstige koffie zoals koffie hoort te zijn.
De biologische en Fairtrade gecertificeerde koffie van Peeze is afkomstig uit het dal Quillazu in centraal Peru. Hier leven zo’n 20.000 indianen. Om te voorzien in hun levensbehoefte verbouwen zij onder andere Arabica koffie. En naar traditie gebeurt dit volledig in harmonie met de natuur, met een prachtige koffiekwaliteit als eindresultaat. Peeze heeft veelvuldig contact met de coöperatie in Peru en sluit snel de koop van elke oogst. Zo zijn de koffieboeren verzekerd van hun inkomsten en Peeze van de juiste volumes en kwaliteit. Een win-win situatie dus!

De Peeze-koffie kenmerkt zich door zijn medium zoete en intense smaak met een volle en ronde body. Hij bevat tonen van grapefruit, laurier, amandel en melkchocolade en sluit af met een prettige nasmaak.
Wat ook bijzonder is, is de verpakking van de koffie: dit zijn aluminiumvrije zakken die na gebruik bij het plastic afval kunnen. Hierin blijft Peeze ontwikkelen en ze doen actief onderzoek naar mogelijkheden om de verpakkingen verder te verduurzamen.

Event Catering

De mobiele koffiebar is een concept van Smart Camels event design & Z Leeuwarden. Door deze unieke combinatie van een creatief organisatiebureau en een Grand Café zijn we in staat de totale catering van jouw evenement vorm te geven en te produceren. Op thema, in verschillende stijlen en met naast onze beide piaggio’s ook onze unieke foodtentjes.
Ook kunnen we naast het cateringconcept zorgen voor entertainment en meubilair en aankleding, zoals statafels, zitjes, deco-elementen, sfeerverlichting, muziek en meer… Vraag ons gerust wat we voor jouw evenement kunnen betekenen, want we denken graag met je mee.

Barista Workshop & proeverij

Hoe je de perfecte espresso of cappuccino maakt?

Tijdens onze Barista Workshop leren we je niet alleen dat, maar nog veel meer ins & outs over bijvoorbeeld koffie, bonen, temperatuur en melkschuim. In een circa drie uur durende workshop behandelen we de geschiedenis van koffie, de verschillende zetmethodes en de basistechnieken voor het maken van een goede espresso, cappuccino en het bereiden én het schenken van melkschuim.

Onze barista’s gaan graag met jou, je klanten of relaties aan de slag. Aan het eind van deze Barista Workshop mag jij jezelf een kenner noemen op het gebied van koffie en beheers je de basistechnieken van het zetten van het lekkerste bakkie! Uiteraard ontvang je na de workshop een certificaat van deelname.

Wil je liever niet zelf aan de slag, maar wel alles weten over koffie?

Dan is een koffieproeverij misschien iets voor jou (en je relaties). Onze barista’s nemen je tijdens deze proeverij in ongeveer vijf kwartier mee op reis door de wereld van koffie. Je proeft en beoordeelt verschillende soorten bonen, toevoegingen, temperaturen en sterktes. Het verschil in geur en smaak zal je gaan opvallen en de koffiebeleving zal voor jou, in positieve zin, nooit meer hetzelfde zijn.

In overleg is bij ons van alles mogelijk, vraag hier dan ook gerust naar.

RESERVEREN

Heb je zin gekregen om bij ons te komen eten, drinken of ontmoeten? Of misschien wil je wel iets anders van ons weten? Bel of mail ons gerust, we staan je graag te woord.

Je kunt ook ons contactformulier invullen:

CONTACT

TELEFOON: 058 204 5218
EMAIL: welkom@zleeuwarden.nl
ADRES: Zaailand 106,
8911 BN Leeuwarden

» Routebeschrijving
» Openingstijden

 

   

De bedrijven van Z Leeuwarden

Smart Camels event design
info@smartcamels.nl
0594 785 456

Studio Z
studioz@smartcamels.nl
058 204 5218

De mobiele koffiebar
info@demobielekoffiebar.nl
058 204 5218